Photoshop

Napísal Peter Sýkora 09/04/2015 komentár(ov) Fotografia,

Na spracovanie a tlač Vašich fotografií používam výhradne nasledovný software:

 

ADOBE PHOTOSHOP  - (často označovaný ako PS) je rastrový (bitmapový) program vyrobený spoločnosťou Adobe určený na tvorbu a úpravu 2d grafiky. Photoshop vznikol pôvodne ako nástroj na úpravu vtedy ešte skenovaných fotografií, ale jeho možnosti a pokročilé nástroje z neho rýchlo vytvorili univerzálny nástroj pre prácu s 2d grafikou pre profesionálov. Photoshop je jednoznačne najpokročilejší a najprofesionálnejší nástroj pre prácu s rastrovou grafikou. Rastrová a vektorová grafika predstavujú dva základné spôsoby ukladania obrázkov. Možnosti Photoshopu sú takmer neobmedzené. Pre profesionála nie je problém vytvoriť vo Photoshope čokoľvek, treba len vedieť ako na to.

 

Prečo Photoshop?

 

Photoshop sa postupne stal svetovým štandardom pre editáciu grafiky v najvyššej kvalite s plnou podporou 8, 16 alebo 32 bitov na farebný kanál. Existuje mnoho celkom dobrých alternatívnych programov pre prácu s 2d, ale žiadny z nich sa možnosťami a použitím Photoshopu nevyrovná. Photoshop je jednoducho najlepší a najkvalitnejší, ale od toho sa aj odvíja jeho cena – nie je práve najlacnejší. Je neoceniteľným nástrojom pre všetkých fotografov (najmä digitálnych), no jeho potenciál nie je iba v editovaní obrazov ale výborne sa hodí aj na kreslenie.

 

 

 

videoukážka možnosti použitia Photoshopu

 


Fotoklub CANONliNE

Chceš byť členom fotoklubu? Zdarma dostaneš vždy včas na email najnovšie infošky o súťažiach, akciách a praktické návody o fotení.

* E-mail:

* Meno:

Mám záujem o: